Home Afvalmanagement voor uw bedrijf Afval gezocht & aangeboden Nieuwsbrief
Producten en diensten Afvalpreventie in uw bedrijf Meldt uw bedrijf gratis aan! Wij over ons

 

Textiel  

 

Dorcas is een internationale hulporganisatie die in achttien landen in Oost-Europa en Afrika 185 projecten ondersteunt. Dorcas geeft vier soorten hulp: noodhulp, sociale hulp, structurele hulp en financiële adoptie. De organisatie werkt bij voorkeur samen met lokale partners, zoals plaatselijke kerken of organisaties. Dorcas helpt de allerarmsten in de wereld, ongeacht ras, religie, geslacht of politieke overtuiging. En dat al ruim 25 jaar lang! In Nederland zijn tienduizenden vrijwilligers, ondernemers en giftengevers bij Dorcas betrokken.

Dorcas heeft in Nederland circa 160 kleding inzameldepots. Bij de depots kunnen kleding, schoenen en huishoudtextiel worden ingeleverd. De depots worden gerund door vrijwilligers die opslagruimte en tijd voor Dorcas beschikbaar stellen.

De ingezamelde kleding zal voor een groot gedeelte worden gesorteerd en via de projecten van Dorcas in Oost-Europa en Afrika onder de allerarmsten worden verspreid. Een ander deel van de kleding wordt ongesorteerd verkocht, waarbij de opbrengst wordt besteed aan de transportkosten van de goederen. Kleding die wordt ingeleverd dient schoon en heel te zijn.

Dorcas Hulp Andijk 0228 - 59 59 00 www.dorcas.nl

 

Stichting Humana zamelt o.a. nieuwe kleding, seizoenskleding, imitatiekleding (look-a-like), overjarige kleding, retour kleding en bedrijfskleding in. Met deze activiteiten worden ontwikkelingsprojecten gesteund.

Humana kan het hele traject kosteloos voor u regelen: het ophalen, het ontlabelen, het laden en het sorteren. Vanwege haar uitgebreide afzetnetwerk is Stichting Humana in staat om te garanderen dat de kleding juist wel, of juist niet, in bepaalde landen of werelddelen terecht komt. Humana zorgt ook voor verzegelen van verpakkingen, fotoreportages, verklaringen en borgstellingen.

Stichting Humana Bunnik 030 - 657 0009 www.humana.nl

 

KICI kledinginzameling is een onafhankelijke organisatie die kleding inzamelt voor het goede doel.

KICI zamelt in: onder en bovenkleding, schoenen, maar ook handdoeken, theedoeken, washandjes, dekbedhoezen, lakens en dekens, gordijnen en vitrage, jassen, jacks en riemen en tot slot dassen, hoeden en petten. Uitgesloten zijn: vloerbedekking, tapijt, matrassen, dekbedden, kussens, verontreinigde kleding en textiel (bijvoorbeeld met verfresten), natte kleding, textiele landbouw producten (afdektextiel, jute zakken), kleding niet afkomstig van huishoudens, knipselresten en vulmateriaal.

KICI Den Haag 070 - 3830306 www.kici.nl

 

ReShare is onderdeel van het Leger des Heils. ReShare wil graag met winkeliers én bedrijven in contact komen om na te denken over de mogelijkheden voor het inzamelen van kleding én (sport)schoenen. Eén van de mogelijkheden is het plaatsen van één of meerdere containers op het eigen terrein van de winkelier of bedrijf.
Reshare Landelijk 0900 99 000 99 www.reshare.nl

 

Sam's Kledingactie is voor Mensen in Nood (Cordaid). Over het hele land verspreid kunnen bedrijven een ruimte gebruiken als kledingopslagdepot. Overtollige kleding kan naar het depot. Als het depot vol dreigt te raken, belt de depothouder Sam's Kledingactie en wordt de kleding opgehaald.
Sam's Kledingactie     www.kledingactie.nl