Home Afvalmanagement voor uw bedrijf Afval gezocht & aangeboden Nieuwsbrief
Producten en diensten Afvalpreventie in uw bedrijf Meldt uw bedrijf gratis aan! Wij over ons

 

Afval op straat terug
Naar: afval voor bedrijven
Afval blijft

Bananeschil: 3 jaar

Plastic flesje: 10 jaar

Kauwgum: 20 jaar

Frisdrank blikje: 80 jaar

Patatbakje: voor altijd!

Afval op straat.

Iedereen kent het wel: plastic flesjes in de struiken en snoeppapiertjes op straat. Iedereen ergert zich er aan en het laat de buurt er uit zien als een vuilnisbelt. Dit afval wordt ook wel zwerfafval genoemd.

Zwerfafval gaat niet zomaar weg. Het verrotten ("verteren") van afval kan alleen bij fruitschillen en klokhuizen. En dan duurt het nog lang, kijk maar eens naar rijtje hiernaast.

Afval op straat kost veel

Schoonmaakdiensten hebben veel extra werk aan het schoonhouden door het vele zwerfafval. Per jaar kost dat 240 miljoen Euro. Voor elke Nederlander (van baby tot oma) kost dat 15 Euro per jaar. Dat is veel geld. Als iemand iets op straat gooit kan die een boete krijgen van 75 Euro!

School schoon houden

Op school kun je de buurt schoon houden. Dat kun je samen doen met je klas en je meester of juffrouw. Die kunnen de mensen van "Schone school" opbellen (klik hier).

Opruimshow en spreekbeurten

Op school kun je ook spreekbeurten houden over afval op straat. Klik hier voor meer informatie. Je meester of juffrouw kunnen ook Ronald McDonald vragen of die een opruimshow wil houden. Klik hier voor meer informatie.