Home Afvalmanagement voor uw bedrijf Afval gezocht & aangeboden Nieuwsbrief
Producten en diensten Afvalpreventie in uw bedrijf Meldt uw bedrijf gratis aan! Wij over ons

 

Pakje kans! terug
Naar: afval voor bedrijven

Klik hier voor de handleiding voor leerkrachten

Pakje kans!

"Pakje Kand" is een leuk idee voor een schoolproject. "Pakje Kans" laat de leerlingen zien hoeveel afval er wordt weggegooid en hoeveel extra verpakkingen kosten. Ook wordt de hoeveelheid afval op school flink verminderd.

De bedoeling is dat de leerlingen een eerste week alle drinkpakjes (en flesjes) inzamelen om een drinkpakjestoren te bouwen. De leerlingen zien dan hoeveel drinkpakjes er worden weggegooid. De tweede week gaan de leerlingen hun drinken in afsluitbare drinkbekers meenemen. Het verschil in geld tussen de grote verpakking (1 of 1,5 liter pakken of flessen) en de kleine 25 of 33 centiliter pakjes ligt (volgens de ervaring) ergens tussen de 20 tot 60 Eurocent. Dit uitgespaarde geld nemen de kinderen mee naar school voor een goed doel dat door de school wordt uitgekozen. De school doneert dan het ingezamelde geld aan het goede doel. Zo schuilt er in elk "Pakje" een mooie "Kans".

Pakje Kans is bedacht door Hanny Deij van de OBS "De Gondelier" in Vathorst, Amersfoort. "De Gondelier" is in november 2007 er mee in het "Jeugdjournaal" van de NOS gekomen.